Lintje uitgereikt aan Gertrude van Roode-Verhees

BERGEN OP ZOOM – Zaterdagmiddag is door burgemeester Frank Petter een Koninklijke Onderscheiding overhandigd aan Gertrude van Roode-Verhees. Tijdens de viering van het 50-jarige jubileum van de Geschiedkundige Kring werd zij verrast met deze bijzondere eer.

Er werd tijdens de feestelijke middag een uniek boek aan de leden van de Geschiedkundige Kring overhandigd. Het heet 'Bergen in Brokken' en toont een 50-tal locaties in Bergen op Zoom en Halsteren die verdwenen of geheel verbouwd zijn. Gertrude was één van de leden die nauw betrokken was bij de totstandkoming ervan. Ze is sinds 2007 actief lid van dit gezelschap.

Volop activiteiten

Haar rol bij de Geschiedkundige Kring was niet de enige reden waarvoor burgemeester Petter vroeg of ze naar voren wilde komen. Gertrude is tevens zes jaar actief geweest voor de Gertrudis Cultuurstichting en al vanaf 2004 voor de Lievevrouweparochie. Sinds 2002 zet ze zich in voor het West-Brabants Archief en een jaar eerder begon ze ook bij Hortus Musicus Religiosus. Een aardige staat van dienst, noemde de burgervader het, van een dame die zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Hij speldde Gertrudis Coleta Maria Van Roode-Verhees dan ook met plezier de versierselen op die behoren bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.