Stemmen op mooi voornemen van Watersportvereniging De Schelde

BERGEN OP ZOOM – Verzekeringsmaatschappij Nh1816 bestaat dit jaar 200 jaar en heeft daarom bedacht geld ter beschikking te stellen voor een aantal goede doelen en verwante initiatieven. Watersportvereniging De Schelde wil graag zeillessen voor gehandicapte kinderen kunnen gaan geven en staat tussen de bestemmingen waarvoor gekozen kan worden.

De Drakenbootrace komt terug in Bergen op Zoom. Watersportvereniging De Schelde en hun jeugdafdeling Aan Lager Wal willen dit evenement opnieuw gaan organiseren, om geld in te zamelen voor een bijzonder doel dat ze voor ogen hebben. Ze willen zeillessen gaan geven voor gehandicapte kinderen, in aangepaste boten. Dat is een hele investering en daar is geld voor nodig. Dat hopen de surf- en zeilliefhebbers op te halen met het nieuw leven inblazen van die Drakenbootraces én met het binnenhalen van een bedrag via de actie van die verzekeringsmaatschappij. Daarvoor hebben ze zo veel mogelijk stemmen nodig. Die zijn uit te brengen via deze link:

De Bergse clubs gaan de speciale zeillessen overigens niet alleen opzetten, als het ze lukt voldoende geld op te halen. Ze doen dit samen met Stichting Sailability Nederland, een organisatie die streeft naar  landelijke mogelijkheden voor ‘aangepast zeilen’, waarbij mensen met een handicap zelfstandig de zeilsport kunnen beoefenen. Het plan is om samen met deze stichting een lokaal team op te zetten om de lessen en het beheer van de materialen mogelijk te maken.

Foto: Sailability Nederland