Sterck organiseert wél de nodige decemberactiviteiten

BERGEN OP ZOOM – Er ontstond onlangs de nodige onrust toen er een bericht verscheen in de media dat ondernemersvereniging Sterck geen Winterfoor ging houden. Centrummanager Lily Wierckx werd meteen bestookt met vragen van ongeruste mensen. Die zorgen zijn onnodig, vertelt ze. Er gebeurt heel wat in december, alleen werd dat in het bewuste artikel niet genoemd.

De binnenstad heeft juist heel veel extra’s te bieden in de feest- en cadeaumaand, aldus Wierckx. Natuurlijk opent op 9 december de ijsbaan weer en in het weekend van 16 en 17 december is er volop entertainment in kerst- en wintersferen te vinden in de stad. Op zaterdag trekt de Santarun door de straten en staan in De Parade en op het St. Josephplein kraampjes met leuke aanbiedingen. In hetzelfde weekend vinden op allerlei plekken in de stad optredens plaats van theateracts, koren en dansvoorstellingen. Er is op de binnenplaats van het Markiezenhof een kunstmarkt en er rijdt een kerstman met zijn arrenslee door de straten. Op zondag kunnen kids zich ook nog laten schminken.

Treintje van en naar De Zeeland

Bijzonder is ook dat op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur een treintje heen en weer rijdt tussen De Zeeland en de Grote Markt. Daar mogen bezoekers gratis in meerijden. Dat treintje rijdt een weekend later, op 23 en 24 december opnieuw, op zaterdag tot 18.00 uur en op zondag tot 16.00 uur.

Koopavonden en -zondagen

Natuurlijk zijn er weer extra koopavonden en koopzondagen. Bezoekers zijn op donderdag 21 en vrijdag 22 december van harte welkom tijdens de avondopenstelling van veel winkels. Die vrijdag trekt opnieuw de kerstman door de binnenstad.

Op zaterdag 23 december zijn veel winkels tot 19.00 uur geopend en op zondag de 24e van 10.00 tot 17.00 uur. Die dag kunnen kids zich wederom laten schminken en dat geldt ook voor de koopzondag op 31 december. Natuurlijk is gedurende al die dagen tevens van alles te beleven op en om de ijsbaan. Die staat er nog tot en met 7 januari.