Steunpunt, PvdA en LL: college verschuilt zich achter onderzoek OV

Halsteren en Lepelstraat dreigen letterlijk de bus te missen als het flexibele busvervoer van Arriva doorgaat – zo vrezen de drie partijen. Zij willen een strijdbare houding van het college om het OV voor de gemeente te behouden. (Tekst: Han Verbeem, foto: Pixabay / Mabel Amber)

BERGEN OP ZOOM – Het college van B&W wil, samen met de provincie, een reizigersonderzoek uitvoeren naar het veranderende stads- en streekvervoer. Dat laat het college weten in antwoord op vragen van Steunpunt BoZ, PvdA en Lijst Linssen. Arriva wil de bestaande lijnen naar Halsteren en Lepelstraat vervangen door een flexibele busverbinding; ook de Bergse stadslijnen 22 en 23 dreigen te verdwijnen. De briefschrijvers vinden dit antwoord echter te mager en verwachten van de burgemeester en wethouders meer strijdbaarheid naar de provincie – die uiteindelijk verantwoordleijk is voor het openbaar vervoer. De drie fracties gaan de kwestie daarom agenderen voor de raadscommissie van oktober.

"Het college duikt wederom weg achter een onderzoek, in dit geval een reizigersonderzoek", aldus Julien Voets (Steunpunt BoZ). "Lepelstraters, Halsternaren, inwoners van Meilust en Gageldonk kijken toe hoe ons college de OV-afschaling accepteert door sympathie te hebben voor Arriva. Een harde lobby richting de provincie zit er volgens het college niet in. Het is juist nú het moment om een krachtig politiek signaal af te geven."

Keihard aanspreken

Ook PvdA'er Joey Van Aken is niet te spreken over het 'ontwijkend gedrag' van het college. "Roosendaal gaat juist keihard in tegen de provincie en Arriva. Het Roosendaalse gemeentebestuur spreekt Arriva aan op foutieve informatie met betrekking tot hun centrumring. En Bergen op Zoom gaat een reizigersonderzoek doen…? Kom op!"