Stevige taal Lijst linssen over onrust in en om seniorenflat

BERGEN OP ZOOM – Lijst linssen laat per brief weten aan het college behoorlijk geschrokken te zijn van de commotie rondom de seniorenflat aan de Plejadenlaan. De partij wil uitleg over hoe dit zo ver kon komen.

Namens de fractie schrijven Toine van Steenpaal en Meino Dam dat ze verbaasd waren uit de media te moeten vernemen dat het de situatie in en om de flat dergelijke vormen heeft aangenomen. Er is sprake van een groepje jongeren dat de ouderen daar intimideert, uitscheldt en erger. Onlangs werd er met eieren gegooid, vloog er een steen door de ruit van een bewoonster die wél wat tegen de amokmakers had gezegd en er schijnen soms zelfs planten met pot en al over de balustrade naar beneden te worden gegooid.

Ouderen hun rust garanderen

Bewoners en omwonenden durven deze jongelui niet te passeren en lopen liever om, melden Van Steenpaal en Dam. Ze waren zeer verbaasd nadat ze vernamen dat deze problematiek al lang bij de gemeente, handhaving, politie en jongerenwerk bekend is. Stadlander gaf eerder aan er wel mee bezig te zijn, in samenspraak met jeugdwerkers, maar verder lijkt er nog weinig mee gedaan. Lijst Linssen vindt dat de gemeente senioren een rustige oude dag moet willen garanderen en vraagt om opheldering aan het college. Als de ernst van de situatie echt niet bekend was, wil de partij weten hoe dat kan. De fractie vraagt zich af of de wijkagent, handhaving en buurtpreventie wel genoeg hebben gedaan om dergelijke escalatie te voorkomen.

Strenger aanpakken

Duoraadslid Van Steenpaal en raadslid Dam vragen zich af of niet juist in een multiculturele wijk betere controle moet zijn op naleving van regels, normen en waarden. Zeker als het kwetsbare groepen als ouderen aangaat, meldt de brief. Die raken eerder in een isolement als ze zich ongelukkig en bedreigd voelen. De fractie vraagt, redelijk fel van toon, aan het college: “Welke concrete stappen- en daarmee bedoelen we dus niet: theedrinken, praatsessies en dat soort zaken- gaat u zetten om deze overlast daadwerkelijk te beteugelen?”

Omroep Brabant schreef er de afgelopen dagen drie artikelen over:

Wij schreven er maandag dit over:

Stockfoto: Pixabay/Kira Hoffmann