Stichting reageert: ‘Wij maken helemaal geen rommel!’

BERGEN OP ZOOM – VVD'er Gertjan Huismans reageerde op de bergen rommel die dit weekend na 11-11 door het centrum zwierven. Hij schreef dat de ondernemers en Stichting Vastenavend dit op dienen te ruimen. Die stichting reageert op de fractievoorzitter: 'Wij maken helemaal geen rommel!'

Namens de Stichting Vastenavend vertelt Kees Theunisse: "Op 11-11 hebben wij als organisatie een inern feest. Dat houden we binnen en onderbreken we voor een moment bij De Geit, op het Bleekveld. Daar maken wij geen rommel en als we iets bij hebben, nemen we het ook weer mee. Vervolgens gaan we terug naar onze eigen viering, in een besloten zaal."

Hij vindt het een rare gedachte dat de afvalresten van een volksfeest -dat al eeuwen gevierd word en waarschijnlijk ook over honderd jaar nog altijd zal bestaan- ineens de verantwoording zouden moeten zijn van een organisatie die probeert de tradities in ere te houden en nieuwe impulsen te geven. "Als wij zelf iets organiseren, ruimen we ook weer op wat we daar voor gebruikt hebben", stelt hij.

Samenleving

Het vieren van Vastenavend is een maatschappelijk fenomeen dat sowieso plaats zou vinden. Het lijkt de woordvoerder van de Stichting Vastenavend dan ook logisch dat een gemeente, die de samenleving vertegenwoordigt, een rol heeft in een vraagstuk als dit. Theunisse laat in het midden of hij vindt dat ook de horeca er actief aan bij zou moeten dragen.

Stockfoto: Pixabay/Hans Braxmeier