Stichting Samen Verdelen: toch nog kerstdiner dankzij Stadlander

BERGEN OP ZOOM – Al enkele jaren organiseert de Stichting Samen Verdelen een vrolijke decemberavond voor mensen die het zich niet kunnen permitteren. Wegens gebrek aan budgetten dreigde deze editie niet door te gaan. Gelukkig schoot Stadlander te hulp.

Mede-organisator Charlotte Leijs klinkt oprecht blij aan de telefoon. Ze vertelt over het initiatief: “We zetten het op met allemaal vrijwilligers en krijgen werkelijk over hulp. De Bergse Ladies Circle doet de bediening, vrijwilligers bereiden de maaltijden, sinds vorig jaar stelt Pure hun zaal ter beschikking en we krijgen veel diensten en producten voor serieuze vriendenprijzen.” Toch kost zo’n avond nog het nodige. Denk aan drukwerk, optredens, ingrediënten en de drankjes maar ook aan iets noodzakelijks als een evenementenverzekering. Charlotte: “We hebben ooit een startsubsidie ontvangen van de gemeente, er komen ook wel eens giften binnen en er zijn enkele sponsors. We hebben zelfs een keer van flink wat horecazaken de fooien gekregen, ook een hele mooie geste. Het is echter niet voldoende om dit ieder jaar te kunnen realiseren en de gemeente had geen potje voor een nieuwe bijdrage. Daarom zijn we heel blij met Stadlander.”

Wensen breien

De corporatie heeft een eigen cultuurfonds dat bij kan dragen aan initiatieven die bewoners en kunst of cultuur bij elkaar brengen. Vanuit dit fonds heeft Stadlander een bijdrage toegezegd, met als voorwaarde dat er inderdaad ook een cultureel tintje aan de avond wordt gegeven. Charlotte: Ze hebben ons zelfs gekoppeld aan een kunstenaar die met grote lappen stof wensen gaat breien en meteen met de aanwezigen in gesprek gaat over wat hen bezig houdt. Het zal de avond alleen maar mooier maken.”

Op 16 december is het dus alsnog zo ver. In Pure vindt dan opnieuw een kerstdiner plaats, met live muziek, een goed diner, een goodiebag en vooral decemberwarmte. De vrijwilligers genieten op hun manier net zo van die avond, laat Leijs weten: “Het is een echt kerstgevoel maar zet je ook weer eens met beiden benen op de grond. We maken ons vaak druk om van alles maar beseffen heel vaak niet hoe weinig sommige mensen eigenlijk hebben.”

Weet je iemand of ben je iemand die voor dit diner in aanmerking komt? Stuur dan gerust een mail: connie.musters@gmail.com