Stichting Vastenavend op zoek naar stééngèève geveldweile

BERGEN OP ZOOM – Het blijft een bijzonder moeilijke tijd door alle corona gevolgen. Stichting Vastenavend roept de Krabben op om toch vooral extra aandacht te besteden aan een originele aankleding van hun gevel. Door middel van een woordspeling, een visuele grap, ’n persiflage of wat dan ook. Hier volgt het bericht van de stichting.

“De geheime commissie komt oren en ogen tekort! Dat komt natuurlijk doordat ze vanwege corona niet op pad kunnen om steengoeie dweilen te spotten. Maar ook omdat die dweilen zelf lang niet stil zitten! De maandagavond op en rond de Kaai en de Dubbelstraat, dat wordt natuurlijk helemaal niets dit jaar… Maar echte steengoeie dweilen laten zich niet kennen! Die zijn nu hun voorgevel aan het aankleden, een etalage aan het inrichten of heel de voortuin aan het verbouwen. Iets om te lachen! Zodat je denkt: “Wat een vondst!” En eigenlijk op zo’n manier dat elke voorbij-ganger op veilige afstand wordt bevangen door het vastenavond-virus dat ondergronds, maar welig tiert.

Op zoek

Echte stééngèève geveldweile: dèèr zijn me naar op zoek! Gelukkeg zijn d’r al éél veul mense die te ullep schiete deur ‘n iemeeltje te sture naar geimekemissie@stichtingvastenavend.nl. Mè d’n foto en ‘t bijbe’orende adres. Want elleke Berregenèèr wor ingezet as de ore en de òòge van de g’eime kemissie. Me zoeke de gèèfste woordspeulinge, de lekkerste viezewele grappe en de beste persieflaazjes!

‘Vette Dinsdag’

Heel veel emailtjes zijn al binnengekomen en veel straatbeelden zijn al volop verleutigd. Maar het is nog lang niet klaar, want pas op de “vette” dinsdag worden er elf “stééngèève gevelstééne” uitgereikt. Voor de crème-de-la-crème van de Bergse Vastenavond! Op afstand! De gevelstenen liggen er op te wachten en de geheime commissie staat in de startblokken! Als het een beetje meezit staat één van die mannen straks bij jou aan de deur: voor een anderhalve meter eerste steenlegging. En euh, heel misschien… is de Prins er zelf bij!”, aldus de stichting.