Stichting Vastenavend: Veldteken heeft ook een link naar coronaepidemie

BERGEN OP ZOOM – Ook al zijn er grote beperkingen door corona zijn het veldteken, de broche en het vastenavondliedje uitgebracht en gaf stichting Vastenavend waar deze verkrijgbaar zijn. Het veldteken heeft zelfs een link naar de pandemie maar verbeeldt in eerste instantie het motto van 2021 ‘Me bloeie wir op!’. Dit is een verwijzing naar de nieuwe ‘Oòg’eid’ Het teken bestaat uit een prinsenkroontje in de vorm van een bloem.

In de voet van het veldteken is het jaartal en het omgekeerde stadswapen van ’t Krabbegat geplaatst. Het ontwerp legt ook een link naar de coronapandemie die de wereld en dus ook ’t Krabbegat in zijn greep houdt. Corona betekent namelijk kroon. Het prinsenkroontje in het ontwerp verwijst daarmee ook naar corona. “Deze verwijzing is bedoeld om de historische betekenis van deze pandemie te benadrukken en gevolgen die deze heeft voor de samenleving. Het is voor het eerst sinds 1953 dat Vastenavend op een heel andere manier wordt gevierd dan dat we gewend zijn”, zo laat Stichting Vastenavend weten.

Gebronsd

Het veldteken is dit jaar, vanwege de beperkingen bij het productieproces, in één kleur, te weten gebronsd gepatineerd en vernist, verkrijgbaar. De broche is net als andere jaren qua ontwerp gelijk aan het veldteken, alleen is het de helft kleiner en voorzien van een speld. De broche is via een speciale techniek gepatineerd. De oplage is gelimiteerd.
Zowel het veldteken als de broche, beide à € 4,- (per stuk), zijn vanaf vrijdag 22 januari in de winkel verkrijgbaar bij Boon’s Markt, Van Oers Ambachtsbakker Bergse Plaat en Versmarkt De Zeeland. Online zijn het veldteken en de broche verkrijgbaar bij Dietsvorst Feestartikelen en de Bergse Dumphal. Met de aankoop wordt de Bergse Vastenavend ondersteund.

Legaal beluisteren

Tevens is het vastenavendliedje van 2021, en andere jaren, te streamen op Spotify en te downloaden bij Apple Music. Zoek op ‘Me bloeie wir op!’, of, als je alle muziek wilt vinden, op ‘Vastenavend in ’t Krabbegat’. Door legaal Vastenavendliedjes te beluisteren wordt de Bergse Vastenavend eveneens ondersteund.

Beelden bij dit artikel