Stimuleren ondernemerschap belangrijk voor economisch groei

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

ZUIDWEST-BRABANT – Op 11 september 2017 ondertekenen de Gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht een convenant met de StartersCentra West-Brabant. Met deze officiële ondertekening, op de locatie van Cubicco te Bergen op Zoom, zetten de gemeenten gezamenlijk in op het stimuleren van ondernemerschap in de regio. Enerzijds door starters in de beginfase op weg te helpen. Anderzijds ligt de focus op groeiondernemers waarbij de juiste voorwaarden worden gecreëerd om de onderneming tot een succes te maken.

Ondernemen vraagt om lef, doorzettingsvermogen, ambitie, een goed businessplan maar vooral ook het geloof en de overtuiging dat het product of de dienst het verschil gaat maken. Ook is bewezen dat goede begeleiding, een relevant netwerk en toegang tot de juiste informatie het succes vergroten. Door samen te werken aan een eco-systeem rondom ondernemers, willen de gemeenten en de StartersCentra West-Brabant een goed ondernemersklimaat creëren. Daarmee onderschrijven deze partijen het belang van ondernemerschap voor de economische groei in West-Brabant.

Ambities

“Sinds 2010 begeleiden de StartersCentra West-Brabant jaarlijks honderden startende ondernemers. De startende ondernemer staat hierbij altijd centraal en dit blijft zo, voor nu en in de toekomst. Wel hebben de StartersCentra de ambitie om de starter te begeleiden in de groei om uiteindelijk ook personeel aan te kunnen nemen. Dit om de economie in West-Brabant verder te versterken”, aldus projectleider Koen Oosterwaal.

Programma rond groei en innovatie

Voorafgaand aan de ondertekening op maandag 11 september is er een programma samengesteld rondom het thema groei en innovatie. Met als keynote speaker professor Dr Josette Dijkhuizen. Zij is onder andere schrijfster van het boek “Het Ondernemersgen”. Josette neemt de deelnemers mee in factoren die van belang zijn voor de groei van een startende ondernemer en welke rol het eco-systeem rondom de ondernemer hierbij speelt.

Ook de locatie is er één van groei en innovatie. De bijeenkomst vindt namelijk plaats bij Cubicco in Bergen op Zoom, een bedrijf met een toonaangevend en onderscheidend woonconcept. Raoul Voeten zal de visie van Cubicco op innovatief ondernemerschap toelichten. Daarnaast delen vier toonaangevende groeiondernemers hun ervaringen waaronder Rick van Opdorp (ACRATS), Inge de Kroon (Praktijk De Sleutel), Leroy van Naarden (PhysiQ Fitness) en Robbert Kramers (CaRespect).

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan op de website van StartersCentra West-Brabant.

Afbeelding: Pixabay/Mari Antoneag