Stoelemat omgetoverd tot bruisend Sints Pakjesmagazijn

Een race om de juiste pakjes in de schoorsteen te stoppen. Pakjes naar de zolder van het pakjesmagazijn takelen, sjoelen met lekkere sjoelstenen, de cadeautjes bij verlanglijstjes zoeken en inpakpapier maken. En dat allemaal om de code van de kluis te kunnen kraken! Want die waren de pieten vergeten. Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom maakte van de Stoelemat een prachtig pakjesmagazijn waar de kinderen niet alleen verwonderd naar keken, maar ook aan de slag konden en samen met hun ouders volop van hebben genoten.


Echt in het pakjesmagazijn zijn

Eerst is er een warm welkom aan de kinderen door Hoofdpiet samen met andere pieten in een kort toneelspel. De kinderen raken al snel betrokken in het verhaal. De een doet volop mee en roept goede tips naar de pieten en een ander blijft stil van verbazing. En daar is de Sint Nicolaas, die alvast een kijkje komt nemen. Dan gaan de deuren open: hoge stellingen, een heleboel, vol met speelgoed en pakjes sfeervol verlicht. Je bent écht in het pakjesmagazijn van de Sint.

Foto’s: Evert van Daele 


Alles lukt met Sint en de Pieten

De kinderen leven zich uit met stoere spellen die voor hen klaar staan. En het lukt, met zijn allen kraken ze de code. Als Sinterklaas op het grote podium in een prachtig decor met honderden cadeautjes de hulp van de kinderen vraagt, komt het goed. De kluis gaat open. Voor ieder is er een klein lekker cadeautje voor thuis.


Hallo piet!

Het is niet alleen de spellen waar de kinderen in op gaan, ook al die pieten die erbij zijn, wat een verrassing! Deze middag is er volop tijd voor de pieten om de kinderen echt te ‘zien’. En ze weten hoe je dat doet. Zo’n klein gesprekje en een gekkigheid met de pieten maakt een enorme indruk op de kinderen. Ook dat is waar de kinderen het thuis nóg over hebben.


Het hele jaar Sinterklaas voor Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom

Stichting Sint Nicolaas slaagt er in om een prachtig evenement te organiseren in de Sinterklaastijd met veel aandacht voor beleving, sfeer en uitstraling. Met de vrijwilligers uit hun ‘eigen club’ komt het idee tot stand, dat is vaak al maart. De ideeën voor het decor, de muziek, het toneelspel en alle details die zo sfeerbepalend zijn komen al snel daarna. Voor de medewerkers van de stichting is het een heel jaar sinterklaastijd.