Storm hield flink huis, zelfs 112 soms slecht bereikbaar

BERGEN OP ZOOM – Veel vallende bomen, overal dakpannen en delen van daken of dakkapellen die naar beneden kwamen. Net als andere delen van Nederland is ook onze gemeente flink getroffen door de storm.

Grote paniek en zelfs huilende bewoners aan de Rijtuigweg-Zuid vanmorgen, waar de angst voor vallende bomen al weken diep dit nadat er begin van de maand ook al twee omgingen tijdens een storm. Die straat is grotendeels afgesloten nu en er wordt flink gerooid. De gemeente laat daar als het goed is vandaag nog meer over weten.

Gevaarlijk

Maar het was niet alleen daar raak. Overal gingen bomen om, kwamen dakpannen en (delen van) daken naar beneden. Het was hier en daar ronduit gevaarlijk op straat. Saver had uit veiligheidsoverwegingen de milieustraten gesloten en aan bij de Markiezaat Container Terminal ging het eveneens mis.

Volgens een gemeentebericht op Facebook was het aantal meldingen zó groot dat daardoor 112 zelfs slecht bereikbaar was. Daarom ook de oproep: 'Meldingen van omgevallen bomen zijn geen spoedmeldingen. Meld die bij de gemeente Bergen op Zoom via telefoonnummer 140164.'

Foto boven artikel: gemeente Bergen op Zoom (Facebook)