Straatroof op jongens van 12 en 13 in uitzending Bureau Brabant

BERGEN OP ZOOM / EINDHOVEN – In juni werden op de Bergse Plaat twee jongens van 12 en 13 jaar beroofd. Eén van hen is tevens geslagen. De daders zijn tot nu toe niet gevonden, daarom wordt de straatroof een item im het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De jongens liepen bij de bussluis aan de Laan van Hildernisse toen het misging. Het was al half elf 's avonds maar dat had een reden. Ze zouden bij elkaar gaan logeren en waren daarom wat later op straat dan gebruikelijk, zo meldde de politie toen. "Ze stonden even te wachten bij de bussluis en schrokken zich een ongeluk van twee mannen die ineens bij hen stonden en geld eisten." Contanten hadden ze niet maar vervolgens werden de twee van hun mobiele telefoon beroofd. In de Bureau Brabant uitzending van maandag 26 september wordt een reconstructie van deze straatroof vertoond en opnieuw opgeroepen om naar getuigen uit te kijken.

Signalementen

De politie heeft de volgende signalementen van de daders vrijgegeven:

Dader 1: Had volgens de jongens een Marokkaans uiterlijk. Hij was tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en had zwart krullend haar dat opgeschoren was aan de zijkanten. De man had opvallend grote oren. Hij was in donkere kleding gekleed en droeg zwarte Nike Air Max schoenen.

Dader 2: Had een Nederlands uiterlijk. Hij was langer dan dader 1, want zijn lengte wordt geschat op 1.90 meter. Deze man droeg ook donkere kleding.

De politie zoekt getuigen van de brute straatroof en vraagt hen zich te melden. Ook mensen die denken het tweetal te herkennen aan de combinatie van de signalementen, worden verzocht dit bij de politie te melden in het belang van het onderzoek. Dat kan via:

– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van Meld Midaad Anoniem.

Hier de link naar de website van het tv-programma.

Bron en foto: Politie.nl