Stroomstootwapen van 19-jarige afgepakt door politie

BERGEN OP ZOOM – Agenten hebben woensdagavond in het Oscar van Hemelpark een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De man had een stroomstootwapen op zak. Nota bene op de dag dat de BSD aan de bel trok vanwege de overlast van straatjeugd in de buurt.

De meldkamer van de politie kreeg op woensdag 30 augustus rond 20.50 uur een anonieme melding. Een aantal jonge mannen zou in het park hangen en een van hen zou in het bezit zijn van een stroomstootwapen.

Agenten gingen poolshoogte nemen en spraken in het park drie jonge mannen aan. Ze vroegen aan het drietal of ze een stroomstootwapen bij zich hadden. Hierbij overhandigde één van hen uiteindelijk een stroomstootwapen, vermomd als zaklamp. Daarop is de verdachte aangehouden voor het overtreden van de Wet wapens en munitie. Het wapen is in beslag genomen en de verdachte is afgevoerd naar het politiebureau en vastgezet voor onderzoek. Dit gebeurde op de dag dat raadslid Piet van den Kieboon namens de BSD aandacht vroeg voor het wangedrag van hangjongeren in de buurt.