Suggestie BSD voor overlast voegelpoep Rijtuigweg: zet overkappingen!

BERGEN OP ZOOM – BSD'er Piet van den Kieboom heeft in een brief een idee voorgesteld dat volgens hem een prima oplossing zou kunnen zijn voor de overlast van vogelpoep aan de Rijtuigweg. De boosdoeners verjagen lukt niet erg dus waarom dan geen beschermenden maatregelen, is de redenering.

De overlast voor bewoners en bezoekers van de Rijtuigweg-Zuid is groot, aldus het raadslid. Ze worden veelvuldig geconfronteerd met uitwerpselen van vogels die in grote aantallen nestelen en verblijven in de bomen aldaar. Het gevolg? Stoepen schrobben en schuren en bijna dagelijks naar de wasstraat om de auto te beschermen.

Vakantie-idee

Eerdere pogingen om de dieren te verjagen zijn mislukt dus er moet een andere oplossing komen, vindt Van den Kieboom. Opgeven is voor hem geen optie. Hij heeft tijdens vakanties in Spanje en Portugal overkappingen gezien boven parkeerplaatsen om auto’s te beschermen tegen de felle zon en dacht: 'Dit is misschien een idee voor de reeds jaren durende overlast van vogelpoep, met name voor de geparkeerde auto’s aan de Rijtuigweg.' Aan het college vraagt de BSD-fractie nu om te onderzoeken of dit een oplossing kan zijn.

Foto's: Piet van den Kieboom (BSD)