Terrence Lauerhohn presenteerde derde roman in De Kraaijenberg

BERGEN OP ZOOM – Zondagmiddag was bezoekerscentrum De Kraaijenberg de locatie voor een boeklancering van de hand van Terrence Lauerhohn. De sciencefiction roman, met als titel De Wegversperring, werd op indringende wijze gepresenteerd.

Terrence Lauerhohn werd in 1960 geboren als Peter Scheefhals en woonde 35 jaar in Bergen op Zoom.  Nu ligt zijn thuis in Rilland en dan is locatie De Kraaijenberg het beste van twee werelden. Terrence schreef zijn eerste roman op 51-jarige leeftijd in het genre SciFi en met zijn tweede boek ‘De Negen Cirkels’ werd hij zelfs genomineerd voor het beste boek 2015 in het genre SciFi & Fantasy. De switch naar het thrillergenre heeft hij bewust gemaakt omdat hierbij de interactie tussen mensen centraal staat. De verwondering over de verrassende reacties van mensen in ongewone situaties geeft genoeg voer om over te schrijven. Voor Lauerhohn is schrijven echt een passie geworden. Zijn productiviteit ligt dan ook hoog. Pas een jaar geleden ontstond het idee voor ‘De Wegversperring’ en in 2016 verwacht hij alweer zijn vierde boek af te hebben.

Het verhaal

De Wegversperring vertelt over Richard, die met zijn gezin belandt in de woestijn van Nevada. Ze komen terecht in een file nadat zich een soort kosmische ramp heeft voltrokken. Een kleine groep besluit om de weg terug te vinden naar de bewoonde wereld. Tijdens de bizarre tocht door de woestijn ontspint zich een psychologisch spel.

Daan van der Raaf verzorgde een indrukwekkende boektrailer waarmee een goed beeld wordt gegeven van de spanning in het boek. Deze is hier te bekijken.

Artikel en foto's: Mireille Hoetelmans