Tevreden wethouder Coppens: Slingerweg 5 verkocht aan Roosenboom Logistiek BV

BERGEN OP ZOOM – Het perceel Slingerweg 5, vlak bij Boerenverdriet en naast de Randweg West, is eindelijk verkocht. Wethouder Ad Coppens is blij. En trots, want er komt een mooi bedrijf in meldt hij. Roosenboom Logistiek BV gaat de hallen opknappen en er een nieuw kantoor wegzetten.

De locatie stond al een tijdje in de etalage en werd ondertussen voor van alles gebruikt. Mepavex was één van die gebruikers en voormalig eigenaar, maar ook allerlei andere bedrijven hadden er tijdelijk een onderkomen. De Stichting Vastenavend heeft er nog eens de Hofavond XL georganiseerd in het jubileumjaar. Maar een nieuwe vaste bestemming vinden lukte niet direct. Het terrein was de laatste jaren eigendom van de gemeente en nu is het dus verkocht.

Opsteker

Familiebedrijf Rosenboom Logistiek, dat dit jaar 25 jaar bestaat en nu nog op drie locaties in de gemeente is gevestigd, gaat hier één nieuw transport- en expeditiecentrum beginnen. Coppens is er blij mee. De verkoop is goed voor de gemeentekas maar ook voor de uitstraling van deze plek én voor de werkgelegenheid, verwacht hij. "Het is een groeiend bedrijf, in een tak van sport waar nog echt medewerkers nodig zijn en niet alles is geautomatiseerd. Het is dus in meerdere opzichten een mooie opsteker voor de gemeente." De nieuwe eigenaren hebben laten weten serieus werk te willen maken van de uitstraling van hun nieuwe locatie.