Thoolse chauffeur (66) door het lint bij aanhouding

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagavond is een 66-jarige man uit Tholen op de Bredasestraat aangehouden. De verdachte weigerde mee te werken, ging er twee keer vandoor, en reed zelfs bijna een agent aan.

Aan het begin van de avond zag een surveillerende motoragent op de Boutershemstraat in een tegemoetkomende auto een klein meisje tussen de voorstoelen staan. De agent is vervolgens gekeerd, achter de auto aangereden en gaf een stopteken. Nadat de bestuurder zijn voertuig had stilgezet, legde de agent uit wat de reden was van de staandehouding. Voor het vervoeren van een kind zonder kinderbeveiligingssyteem werd een bekeuring gegeven. De verdachte was het hier geheel mee oneens en reageerde verbaal buitensporig agressief. Vervolgens trapte hij op het gaspedaal en reed hard weg.

Opgewonden en tegendraads

De motoragent zette de achtervolging in. De verdachte negeerde een nieuw stopteken en reed verder. Wel wachtte hij op de rode verkeerslichten bij de kruising Randweg West met de Burgerhout; druk gebarend vanuit zijn geopende portierraam. Bij groen licht reed hij in eerste instantie gewoon verder, maar bij besloot uiteindelijk toch te stoppen op de Burgemeester Wittelaan. De motoragent opende het portier van de auto en pakte de arm van de bestuurder om hem uit de auto te begeleiden. Hierop reageerde de 66-jarige wederom tegendraads. Hij ging er opnieuw vandoor en reed daarbij bijna over de voeten van de agent.

Drie bekeuringen

Intussen was een tweede motoragent gearriveerd. Beiden zetten de achtervolging in, waarna de verdachte het op de Bredasestraat uiteindelijk opgaf. Hij is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De man mocht hierna met drie bekeuringen op zak weer naar huis: één voor het vervoeren van een kind zonder kinderbeveiligingsysteem; één voor zijn weigering om zijn rijbewijs te tonen en één voor het negeren van een stopteken. Ook is er een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, waarin het vermoeden is neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.

Bron: Politie.nl