Tilburgse studenten journalistiek: “Wat is Bergen op Zoom een leuke stad!”

BERGEN OP ZOOM – Naomi de Haan (20) en Luuk Alards (19) studeren aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Samen met nog acht projectgroepleden zijn ze tot eind januari geregeld in Bergen op Zoom om het vak te leren en om verslag te doen van wat hier zoals gebeurt. Beiden zijn blij dat ze hier terecht kwamen: "Het is een leuke stad waar veel gebeurt."

Op de FHJ wordt je al snel in het spreekwoordelijke diepe gegooid, vertellen Naomi en Luuk. De eerstejaars krijgen alleen maar een gemeente toegewezen en de opdracht een stadsblog bij te gaan houden, waarop iedere dag minimaal één artikel dient te verschijnen. De rest moeten ze zelf regelen. Naomi legt uit: "We hebben met ons team een aantal deelredacties gevormd, bijvoorbeeld Sociaal, Cultuur & Sport, Misdaad & Recht en natuurlijk Politiek. Eigenlijk willen we 10 artikelen per week maken, dan staat er iedere dag minimaal één nieuw stuk op de site.

Aangenaam verrast

De jonge nieuwsmakers zijn allebei aangenaam verrast door wat Bergen op Zoom te bieden heeft. Luuk komt uit Limburg en vindt onze Markiezenstad leuker dan Tilburg: "Het is wat minder grootsteeds natuurlijk maar wel heel gezellig. Ik vind het ook onvoorstelbaar hoe veel hier te doen is. Als ik dat met een stad als Venray vergelijk, is het daar maar een saaie boel." Naomi komt uit Zandvoort en is het met haar teamgenoot eens: "Ik voel wel een beetje een vergelijkbare sfeer. Dat historische van de binnenstad bijvoorbeeld." Ze zijn allebei ook oprecht verbaasd over de medewerking die ze overal krijgen. Luuk: "Ik heb al met de burgemeester gesproken en ook die bood aan ons te helpen als we daar prijs op stellen. Eigenlijk zijn de reacties overal heel vriendelijk en gastvrij. Het moet zeker gaan lukken dus om aan nieuws over deze stad te komen." Dat valt de komende weken te lezen op de speciaal daarvoor aangemaakte site die de tien studenten gezamenlijk gaan bijhouden.

Weten wat Naomi, Luuk en hun teamgenoten allemaal schrijven over Bergen op Zoom? Klik hier voor de website en hier voor hun speciale Facebook pagina.