Ton Linssen en zijn partij boos vanwege broodroof loempiaverkoopster

BERGEN OP ZOOM / SPANJE – Fractievoorzitter Ton Linssen is weliswaar op vakantie in Spanje, maar hij houdt de Bergse actualiteit nauwlettend in de gaten. Daardoor vernam hij ook het verhaal over My Nuong Dang, de dame die al sinds jaar en dag bij de Praxis loempia's en dergelijke verkoopt. Zij dreigt haar inkomsten te verliezen en dat stuit Lijst Linssen tegen de borst.

De bakwagen van waaruit de snacks worden verkocht staat al jaren bij de ingang van de bouwmarkt, tot ieders tevredenheid. Er wordt goed verkocht, het management van de doe-het-zelf-zaak vindt het prima en voor veel mensen is het een vertrouwd adresje geworden. Menigeen rijdt speciaal daarvoor even naar de woonboulevard. Binnenkort is het echter over.

Gebri wil niet meewerken

De Praxis verhuist naar de nieuwbouw naast De Zeeland. De bedrijfsleiding heeft al laten weten het prima te vinden als mevrouw Dang mee verkast, maar daar wil vastgoedbaas Jos Slaats van Gebri niets van weten. Het zou niet passen in de uitstraling die zijn bedrijf daar voor ogen heeft. Dat betekent einde verhaal voor de onderneemster, die daarmee haar broodwinning zegt te verliezen.

Op Facebook laat Toine van Steenpaal namens Lijst Linssen weten dat hun voorman zich erg opwindt over de gang van zaken: "Ton, zelf een ondernemer, weet wat het is om van de ene op de andere dag te horen te krijgen dat je door omstandigheden je plaatsje na 15 jaar kwijt raakt." Vanaf zijn vakantieadres kondigt het raadslid aan er werk van te gaan maken wanneer hij terug is, zo meldt Van Steenpaal in het Facebookbericht.