Ton Linssen gaat los op plannen Suikerlab: ‘Van het padje!’

BERGEN OP ZOOM – Het plan om van het voormalige suikerlab aan de Van Konijnenburgweg een verzamelgebouw te maken voor bedrijven en onderwijs is bij raadslid Ton Linssen helemaal niet goed gevallen. In tegenstelling tot de meeste partijen vindt hij het helemaal niks. De PvdA reageerde ongeveer tegelijk juist heel enthousiast.

“Wat bezielt de Bergse politiek?”, vraagt Linssen zich af in een schrijven aan de pers. Volgens hem wordt er een hoop geld gestoken in een locatie waar slechts ‘een handjevol studenten en docenten’ van de HAS gebruik van gaat maken. En er zou zelfs nog geen Schone Grond Verklaring zijn afgegeven door de huidige eigenaar. Bovendien is er volgens de partijleider ook nog geen huurovereenkomst met de onderwijsinstelling.

Sprookje

Volgens Linssen staan er elders genoeg gebouwen leeg en het gemeentelijke beleid was juist vastgoed afstoten om zo de slecht gevulde gemeentekas te spekken. Er zijn nog genoeg andere onvoorziene kosten te dekken, schrijft hij. Zoals Zwembad De Schelp dat plots dicht moest en meerkosten voor stilgelegde nieuwbouw van het Inventum. De brief wijst op recente uitspraken van de HAS, dat er geen volwaardige opleiding komt in de gemeente. De politicus begrijpt echt niet dat andere partijen mee bezig zijn, meldt hij. Hij noemt het ‘de handen stuk applaudisseren voor een HAS-sprookje dat door GBWP-wethouder Arjan van der Weegen wordt verteld’

Ook andere geluiden

Bijna gelijk met de e-mail van Ton Linssen kwam ook een bericht binnen van de PvdA. Fractievoorzitter Han verbeem liet weten dat zijn partij juist heel blij is met het nieuws dat het IRS-gebouw behouden blijft én een nieuwe toekomst krijgt als broedplaats voor onderwijs, research en innovatie binnen de agrofoodsector. Volgens Verbeem is het 'een nieuwe stap naar de versterking van de regionale duurzaamheidseconomie'. De meningen van verschillende partijen en politici lopen duidelijk behoorlijk uiteen. Waar de één vooral weggegooid geld ziet, ziet de ander volop kansen.