Trein botst en ontspoort bij Wouw: treinverkeer gestremd

De impact van de klap is goed zichtbaar, zoals blijkt uit deze foto die een omwonende heeft gemaakt. Het treinstel is ontspoord na de botsing met een dieplader. (Foto: Facebook / W. Reijnders)

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Het treinverkeer van en naar Roosendaal is gestremd na een zware botsing van een passagierstrein met een vrachtwagen in Wouw. Vanmorgen omstreeks zeven uur raakte de Interciy vanuit Bergen op Zoom naar Roosendaal de dieplader, die op de spoorovergang stond. De vrachtwagenchauffeur wist ternauwernood zijn cabine te verlaten en is ongedeerd; hij zou slechts een bult aan zijn hoofd hebben opgelopen.

Door de kracht van de botsing raakte het voorste treinstel ontspoord. Er zijn geen gewonden gevallen, aldus de Veiligheidsregio MWB (Midden- en West-Brabant). De inzittenden zijn geëvacueerd. Momenteel is er geen treinverkeermogelijk van en naar Roosendaakl vanuit Bergen op Zoom. Er rijden bussen. Volgens NS ProRail moeten reizigers rekening houden met een extra reistijd van minimaal een half uur.

Plantagebaan

De bergingswerkzaamheden zijn nog in volle gang. Een woordvoerder van ProRail kan niet zeggen hoe lang het treinverkeer nog gestremd zal zijn. Het gaat om de spoorovergang ter hoogte van de Planagebaan. Mogelijk was de chauffeur bezig met een draaimanouevre en wist hij de naderende trein niet meer op tijd te ontwijken.

Flinke schade

Door de botsing heeft het spoor flinke schade opgelopen, zo meldt ProRail: "Voordat de totale schade goed kan worden opgenomen en met herstel begonnen kan worden, moet eerst het onderzoek ter plekke door politie, ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport afgerond worden."  

Meer volgt