Twee Roemeense helers zonder vaste verblijfplaats aangehouden

BERGEN OP ZOOM – Maandagavond rond 18.15 uur controleerden surveillerende agenten een personenauto met daarin een man en een vrouw op de Jupiterweg in Bergen op Zoom. Daarbij bleek dat de twee afkomstig waren uit Roemenie en in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Maar daar bleef het niet bij.

De man is 21 en de vrouw 24 jaar oud. Bij controle in het voertuig -die met toestemming van de inzittenden plaatsvond- werden meerdere blikken Nutrilon babyvoeding, nieuwe kleding en nieuwe schoenen aangetroffen. Omdat de beveiligingslabels nog aan de kleding en schoenen zaten zijn de twee aangehouden voor heling.

'Professionals'

Alle aangetroffen goederen zijn door de agenten in beslag genomen. Ook de auto is meegenomen en verder onderzocht door de politie. In de auto werden meerdere geprepareerde tassen aangetroffen die geschikt zijn om spullen uit winkels mee te nemen en vervolgens zonder betrapt te worden langs de alarmpoortjes te loodsen. Ook de tassen zijn in beslag genomen.

De twee verdachten zitten nog vast. De politie is nu aan het uitzoeken waar de goederen vandaan komen. Ook worden de twee verdachten gehoord. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond zijn de man en de vrouw in verzekering gesteld.

Bron: Politie.nl