Uitreiking cheque aan Mercy Ships

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Op donderdagavond 29 september vond de uitreiking plaats van een cheque door Interact Bergen op Zoom aan Mercy Ships. Dat is een op Afrika gerichte medische hulporganisatie.

Interact is één van de snelst groeiende initiatieven van Rotary en telt wereldwijd al bijna 300.000 leden. Interact is voor jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar en veelal gekoppeld aan een middelbare school. In Bergen op Zoom is dat het Roncalli. Afhankelijk van de interesses van de leden, organiseert een Interactclub projecten en activiteiten gedurende het schooljaar.

Namens Interact waren Fleur Hartman, Lonneke Bierens en Gijs Kwakernaak aanwezig. Van Mercy Ships, waarvoor het geld was ingezameld, was Lilian van Leeuwen aanwezig om het geld in ontvangst te nemen. Duizenden mensen in Afrika, Zuid-Amerika en elders hebben gebrek aan goede medische hulp. Met hun ziekenhuisschepen en de vrijwillig werkende bemanning voert Mercy Ships ieder jaar duizenden operaties uit.

Sponsorloop

De Interacters hadden een sponsorloop georganiseerd, waaraan de leerlingen van het eerste jaar van het Roncalli SG deel hadden genomen. Het doel was zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Mercy Ships. Er werd hiernaast ook een taart uitgeloofd aan de klas die het meeste geld zou inzamelen. Het ingezamelde geld op de cheque bedroeg € 634,50. Fleur Hartman, voorzitter van Interact, overhandigde de cheque aan Lilian van Leeuwen. Vervolgens kregen de Interacters prachtige fotoboeken als dank voor het inzamelen van het geld. Het fotoboek bestaat uit een samenstelling van foto’s van patiënten die het afgelopen jaar zijn geholpen door Mercy Ships.

Foto: Interact