Uitstel van betaling voor Nederlandse Intertoys winkels

AMSTERDAM / BERGEN OP ZOOM – Droevig nieuws voor de Nederlandse vestigingen van Intertoys, waaronder die in onze stad. De grootste speelgoedwinkelketen van het land heeft uitstel van betaling aangevraagd en inmiddels ook gekregen. Het bedrijf gaat in de verkoop maar wat dit voor de verschillende filialen betekent is nog onduidelijk.

In een verklaring laat de directie weten de concurrentie met online verkoop en budgetwarenhuizen niet meer te kunnen bolwerken. Er is in de afgelopen jaren hierdoor zo'n vijftig procent omzet ingeleverd. Alleen na een hele stevige reorganisatie zouden er nog kansen zijn, aldus de bedrijfstop. Maar dat is aan de nieuwe eigenaar, mits die gevonden wordt natuurlijk.

Voorlopig nog gewoon open

Er geldt nu een surseance van betaling voor de Nederlandse tak van het bedrijf en gedurende die periode mogen de bestaande winkels in ieder geval open blijven. Er zouden ook al gesprekken gaande zijn met in overname geïnteresseerde partijen. In die zin is er hoop op een doorstart maar dat maakt de zorgen er bij medewerkers er niet minder op. Ze hebben alleen duidelijke instructies gekregen van het hoofdkantoor, het is niet de bedoeling dat ze zich daar over uitlaten en al helemaal niet richting de media.

Stockfoto: Pixabay / Alexas_Fotos