Van der Kallen vindt ‘lachend bord’ niet grappig

BERGEN OP ZOOM – "Soms zie ik iets waarvan ik denk: wie heeft dat verzonnen? Wat is hier de zin van? Zijn ze nu echt gek geworden op het stadskantoor? Is dit de nieuwe manier om toeristen welkom te heten? Of is dit simpelweg geldverspilling?" Zo opent raadslid Louis van de Kallen een brief over een verkeersbord aan de Erasmuslaan.

De BSD fractievoorzitter verbaast zich over de locatie van het bord, alsmede over het feit dat het door de begroeiing zo goed als onzichtbaar is. Het hangt kort na de bocht met de Antwerpsestraat, waardoor het  op die plek volgens het raadslid onmogelijk is al 50 te rijden. Laat staan harder. Hij heeft het zelfs gecheckt: "Een uur observatie leverde niet één keer een snelheid op boven de 44 kilometer. Alleen een volslagen gek in een sportauto kan, circa 30 meter achter een stoplicht en een haakse bocht, op die plaats boven de 50 kilometer uitkomen."

Van der Kallen wil van het college weten waarom er op die in zijn ogen vreemde plaats zo'n bord hangt, dat ook nog eens 'vakkundig gecamoufleerd' is. Zijn partij, zo sluit hij af, weet nog wel een aantal plaatsen in Bergen op Zoom waar het veel meer zin heeft om weggebruikers te manen tot snelheid matigen.

Foto's: Louis van der Kallen / BSD