Vastenavendkrant net als vroeger deels in het ABN

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT (ingezonden mededeling van de Stichting Vastenavend, bewerkt door de redactie) – Vanaf vandaag wordt de 72ste Vastenavendkrant huis aan huis verspreid door de ICB’ers. Dit jaar wederom een krant vol met leutige, mooie en informatieve artikelen, verdeeld over 48 pagina’s. Veel artikelen gaan gepaard met unieke, Bergse en authentieke tekeningen en foto’s. Diverse (Bergse) fotografen en grafisch kunstenaars is weer gevraagd een bijdrage te leveren aan de Vastenavendkrant.

Dit jaar is er door de redactie voor gekozen om niet enkel in het Bergs te schrijven maar om ook vier pagina’s in het Standaardnederlands weer te geven. Zo kan eenieder die het Bergs (nog) niet machtig is zich ook laten informeren over wat de redactie te zeggen heeft. Hiermee gaat men eigenlijk terug naar de begintijd van de Vastenavendkrant, toen bijna alles in het Nederlands werd geschreven.

Speciaal voor de kinderen, de Krabbekes, zijn er vier pagina’s vol met verhalen van de Prins Nilles III, de Nar, Steketee en de Gròòtste Boer. Maar deze pagina’s zijn ook vooral ‘doe’-pagina’s. Lekker lezen, knippen, plakken en puzzelen. Voor elke leeftijdsgroep is er wat te vinden.

Naast de proclamaties van Prins Nilles III en de Gròòtste Boer op de eerste pagina’s staan er natuurlijk nog meer interessante en leutige artikelen in de Vastenavendkrant. Wist je dat er een overeenkomst is tussen mindfulness en de Vastenavend? Of dat er veel boeken over de Vastenavend zijn geschreven dit jaar? En dat er veel jubilerende bouwclubs en dweilbands zijn? Je komt het allemaal te weten als je dit jaar de Vastenavendkrant leest.

Foto: Stichting Vastenavend