Vechtpartij aan Westersingel na bedreiging via Facebook

BERGEN OP ZOOM – Er kwam woensdagavond flink wat politie te pas aan een uit de hand gelopen ruzie aan de Westersingel. Volgens ooggetuigen ging het om een familieconflict. Daar doet de politie geen uitspraken over, er is ook geen aangifte gedaan.

Maar liefst drie surveillanceauto's, twee politiewagens zonder zichtbaar kenmerk en ongeveer een dozijn agenten -waaronder een aantal in burger- kwamen te pas aan de ruzie die zich afspeelde rond kwart voor zeven ’s avonds. Een woordvoerder van de politie vertelt dat het om zes mensen ging en dat er meerdere meldingen binnenkwamen, met name van buurtgenoten. Er zou met stokken geslagen zijn en er zou sprake zijn van een bedreiging via Facebook.

Geen opvolging

Uiteindelijk is er geen aangifte gedaan, aldus de woordvoerder. Wel hebben agenten één jonge man in eerste instantie geboeid en meegenomen, mogelijk om de boel te sussen. De exacte aanleiding is niet bekend, aldus de politie. Er wordt ook verder niets gedaan met het incident en de meldingen. Een ooggetuige wist nog te vertellen dat de gebruikte stokken (deels) bezems waren.