Bergenaar onder invloed en zonder rijbewijs van weg gehaald

KRABBENDIJKE / BERGEN OP ZOOM – Dinsdagmiddag meldden meerdere weggebruikers bij de politie dat er op de A58 een personenauto slingerend over de weg reed met een gangetje van 50 kilometer per uur. Omdat dit verkeersgevaarlijk gedrag is, zijn agenten de snelweg afgereden om de betreffende auto te zoeken.

Ter hoogte van Krabbendijke troffen ze de auto aan. De bestuurder zag de politieauto, parkeerde zijn voertuig meteen op de vluchtstrook en stapte druk gebarend uit. De agenten zagen dat de bestuurder zeer waarschijnlijk onder invloed was en wilden dat de man zich legitimeerde. Dat deed hij niet, waarna aanhouding volgde vanwege het rijden onder invloed. De man had een flesje GHB in zijn auto liggen.

Geen geldig rijbewijs

Uit onderzoek bleek dat de 32-jarige man uit Bergen op Zoom al een jaar geleden zijn rijbewijs had moeten inleveren bij het CBR maar dat niet had gedaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar heeft een GGD-arts een bloedproef gedaan. Het bloedmonster is voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut opgestuurd.

Het rijbewijs van de man is alsnog ingeleverd bij de politie. De Bergenaar heeft een verklaring afgelegd en is daarna in vrijheid gesteld. Zijn auto is opgehaald door een kennis.

Bron: Politie.nl