Blog: Het is oké!

Het is oké!

Ben jij ook je eigen grootste criticus? Je herkent het vast wel, dat stemmetje wat vaak verre van positief is. Het is altijd kritisch over jezelf, over de dingen die je doet en probeert jou onzeker te maken. Vaak lukt dat ook nog en ga je geloven in die negatieve gedachten over jezelf. 

Door: Annelies Voss

Wat is dat toch, dat we eerder geloven in negatieve gedachten? Blijkbaar heeft dit toch echt te maken met het zelfbeeld wat wij over onszelf hebben en dat wordt dus vaak bevestigd door die negatieve gedachten. Zijn deze gedachten ook reëel? Is het ook écht zoals de gedachten jou proberen in te fluisteren? Wat kun je ertegen doen, als deze gedachten bij je opkomen?

Herkennen van het opkomen van die onnodige gedachten is het eerste, je hoort of voelt ze opkomen en op dat moment heb je een keuze. Geef ik deze 'gedachtenstorm' de ruimte om mijn gevoel over te nemen of zeg ik op tijd STOP? Dit zal niet gelijk werken, want zoals met iedere gewoonte die erin gesleten is, moet je een nieuw patroon vinden om het eruit te krijgen en er iets anders voor in de plaats te zetten. 

Hoe zet je er iets anders voor in de plaats? Vul jezelf met positieve gedachten, eigenlijk als een schild tegen de negatieve gedachten. Ik hoor je denken: Maar goed over jezelf praten dat is toch raar? Wij zijn een nuchter volk, jezelf ophemelen is raar.

Nee, het is niet raar! Het is raar om te geloven in negatieve gedachten en er vervolgens een nare dag aan over te houden! Begin heel klein, gewoon door tegen jezelf te zeggen: Ik ben oké, je bent oké zoals je bent.

Mag jij van jezelf ook oké zijn? Dat is namelijk heel belangrijk. Geef jezelf die plek en je zult zien dat je ervan opknapt. Heb ook geduld met jezelf, die nare gedachten zijn niet zomaar verslagen maar eisen wel volharding. Ik wens je toe dat je van jezelf oké mag zijn en daar voor gaat staan. Weg met die negatieve gedachten en welkom aan alle positieve gedachten. 

Liefs Annelies, reacties zijn altijd welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl