Veel gastlessen in de Week van het geld

West-Brabant – Rabobankmedewerkers hebben in de week van 14 tot en met 18 maart een recordaantal gastlessen 'Bank voor de klas' verzorgd in de Week van het geld. Het doel van de lessen is kinderen te leren omgaan met geld.

In de les leren kinderen op een speelse manier hoe ze kunnen sparen en hoe ze verantwoord geld uitgeven. Rabobank verzorgde in de regio Zuidwest-Brabant van alle banken de meeste gastlessen, ruim 40. Meer dan 1000 kinderen namen deel aan de interactieve lessen. Landelijk vonden er bijna 5000 lessen plaats.

Leuke ervaring

Medewerkers van Rabobank Zuidwest-Brabant stonden zelf voor de klas. "Een erg leuke ervaring", aldus Richard van Diest, directeur Particulieren & Private Banking. "Samen met mijn collega Karin gaf ik een les op basisschool Maria Regina in Steenbergen. Uit onderzoek komt naar voren dat ouders verwachten dat wij een bijdrage leveren aan de financiële opvoeding van kinderen. Door mee te doen aan ‘Bank voor de Klas’ hebben we een klein aandeel in de financiële opvoeding. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om invulling aan de maatschappelijke betrokkenheid in onze regio te geven. Met dit project kunnen we dat prima combineren."