Binnenstadslab moet kweekvijver zijn voor nog meer ideeën om centrum te verbeteren

BERGEN OP ZOOM – Woendagmiddag 23 maart heeft wethouder Patrick van der Velden het Binnenstadslab geopend, dat voorlopig is te vinden op de hoek van de Zuivelstraat en de Kremerstraat. Iedereen die denkt goede ideeën te hebben waar het winkelhart zijn voordeel mee kan doen, is van harte uitgenodigd hier binnen te lopen.

De wethouder heette iedereen welkom in het voormalige onderkomen van de failliete slijterij Vinovat. Het pand stond leeg en de gemeente mag het van de eigenaar, een particuliere belegger, voorlopig gebruiken om samen met bewoners en ondernemers tot mooie nieuwe initiatieven te komen. Ook starters zijn van harte welkom, aldus de bestuurder.

Grote en kleine tips of wensen

Het Binnenstadslab wordt voornamelijk gerund door projectleider Binnenstad Richard Stomp, die wordt bijgestaan door Loes Franken, de accountmanager voor de binnenstadondernemers. Zij verwelkomen op dinsdag en woensdag iedereen die denkt een goed idee te hebben, of dat nu groot of klein is en of dat nu heel algemeen is dan wel een specifiek ondernemersplan betreft. Alle kansen op verbetering en opwaardering van de binnenstad worden met open armen ontvangen. Aan de muur hangen zelfs al volop aanbevelingen, van zeer concreet tot geuite algemene wensen.

Richard Stomp vertelt: "Toen we hier aan het inrichten waren liepen er al mensen binnen die hun ideeën kwijt wilden. Natuurlijk hebben we ze die kans gegeven." Veel van de briefjes gaan over parkeren natuurlijk. Er wordt ook om zitjes gevraagd waar je niet meteen verplicht bent wat te bestellen, los van de horeca dus. De creativiteit en het aantal wensen zijn duidelijk groot.