Verbazing over uitblijven straf inzake bedreiging burgemeester Gilze en Rijen

BERGEN OP ZOOM / GILZE EN RIJEN – De burgemeester van Gilze en Rijen is enige tijd geleden serieus bedreigd door een wapenhandelaar. Hij maakte er werk van en deed aangifte. Tot zijn grote woede gaat het Openbaar Ministerie de crimineel niet vervolgen. Gemeentes reageren geschokt op die uitkomst. Zo ook Bergen op Zoom.

Het bleef overigens niet bij bedreigingen richting de bestuurder. Ook een ambtenaar en politieagent moesten eraan geloven. Er wordt massaal geshockeerd gereageerd op de beslissing van het OM. Onder meer de burgemeester van Breda en Commissaris van de Koning Wim van de Donk spraken hun afkeuring al uit over deze uitkomst. Vanmorgen bij de persconferentie van de gemeente sloot wethouder Yvonne Kammeijer zich hierbij aan, met de woorden: “Het is verontrustend dat een openbaar bestuurder wordt bedreigd. Ik begrijp het standpunt van de betreffende burgemeester.” Die heeft zich in klare taal uitgesproken en laten weten het hier niet bij te laten zitten.

Omgaan met agressie

Of in Bergen op Zoom ook sprake is van vergelijkbare situaties blijft onduidelijk. “Het is aan burgemeester Petter daar iets over te zeggen”, stelde wethouder Arjan van der Weegen. De Burgervader was er echter niet. Bergse ambtenaren voor wie het relevant is krijgen overigens al cursussen inzake omgaan met agressie, vertelden Kammeijer en Van der Weegen. De gemeente veroordeelt iedere vorm van geweld richting bestuurders, ambtenaren en medewerkers van hulpdiensten.

Afbeelding: © Pixabay/Tumisu