Verdachte (28) van poging tot doodslag opgepakt in Etten-Leur

BERGEN OP ZOOM / ETTEN-LEUR – Een 28-jarige Bergenaar die zondag in Etten-Leur bij een autocontrole is aangehouden, blijkt gezocht te worden vanwege een poging tot doodslag. De woordvoerder van de politie kan 'in het belang van het onderzoek' niet zeggen om welke zaak het gaat. De automobilist is bovendien betrapt op het bezit van twee zakken hennep. De Bergenaar deed bij zijn aanhouding nog een vergeefse vluchtpoging. Ook gaf hij een valse naam op -die van zijn broer- maar bij het nader onderzoeken van de persoonsgegevens viel de verdachte alsnog door de mand.

De Bergenaar is zondagmiddag rond vijf uur na een politiecontrole aangehouden aan de Oostpoort in Etten-Leur. De man gaf zich aanvankelijk uit voor zijn broer en toonde de agenten diens ID-bewijs. Wat de verdachte echter niet wist, is dat zijn broer nog een gevangenisstraf van 634 dagen tegoed heeft en DNA-materiaal moet afstaan vanwege een andere zaak. Zodoende moest de man toch mee met de agenten. Eerst probeerde de Bergenaar zich nog hevig te verzetten en wist te voet te ontvluchten. Maar hij werd al snel door de agenten in de kladden gevat. Inmiddels hadden de agenten twee zakken hennep in de auto gevonden, afgaande op de sterke henneplucht.

Ziekenhuis

Onderweg naar het politiebureau leek het alsof de verdachte onwel werd en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat het allemaal wel meeviel en kon hij met de agenten alsnog mee naar het bureau. Inmiddels had de politie zijn ware identiteit weten te achterhalen en werd ook duidelijk dat hij gezocht wordt als verdachte van een poging tot dooslag.
 

Archieffoto politie