Verdachten poging tot straatroof deden dit waarschijnlijk vaker

BERGEN OP ZOOM – De politie arresteerde donderdag 16 augustus rond half vier twee minderjarigen uit Bergen op Zoom, omdat ze verdacht worden van twee pogingen tot straatroof in Halsteren en een eerdere straatroof op woensdag 15 augustus 2018 op de Melanendreef in Bergen op Zoom.

De politie kreeg donderdagmorgen een melding van een poging tot straatroof op de Kapelaan Molstraat in Halsteren. Twee daders op een scooter trokken aan de tas van een fietsster waarna het slachtoffer viel. Zij liep een ernstige hoofdwond op en werd opgenomen in het ziekenhuis.

De daders vielen ook. Zij lieten de scooter achter en vluchtten weg. Naar aanleiding van een signalement leidde het spoor naar twee minderjarige verdachten uit Bergen op Zoom. De politie deed onderzoek en trof de twee verdachten in Bergen op Zoom aan. Een 14-jarige jongen werd om 15.20 uur op de Lorkstraat aangehouden. De andere verdachte vluchtte op de fiets weg en de politie zette de achtervolging in. Op de Ericalaan werd de verdachte klemgereden. Deze eveneens 14-jarige verdachte werd ter controle naar de huisartsenpost gebracht en werd daarna overgebracht naar het cellencomplex. Beide verdachten zitten vast voor verhoor.

Nog een mogelijke poging tot beroving

Kort voor het incident zou bij een andere fietsster ook getracht zijn om een tas te stelen. En het signalement komt tevens overeen met een eerdere beroving op de Melanendreef. Twee daders op een scooter grepen de tas uit de fietsmand van het slachtoffer. De politie betrekt beide zaken in het onderzoek.

Bron: Politie.nl