Verzorgingsspecialisten werkten een dag ten bate van Roparun team

BERGEN OP ZOOM – Op vrijdag 29 april stond een zestal verzorgingsspecialisten te werken ten bate van Roparun Team 188 'Maak een vuist tegen kanker'. Moe maar voldaan konden ze aan het eind van de dag alleen maar tevreden constateren dat het een mooi bedrag heeft opgebracht.

Door: Mireille Hoetelmans

Runningteam 188 ‘Maak een vuist tegen kanker’ is een gloednieuw team uit Halsteren. Dit jaar verschijnen ze voor het eerst aan de start van de Roparun, maar voordat het zo ver is organiseert dit team meerdere bijzondere acties waarmee ze donaties willen ophalen. Soms gebeurt dat in samenwerking met anderen, zoals vandaag met de verzorgingsspecialisten van Van Top tot Teen.

Freek Waayer is een van de leden van Team 188. Hij kwam in gesprek over de strijd tegen kanker met Anja Augustijn, gespecialiseerd oncologisch pedicure. Zij wilde samen met haar medewerkers graag een steentje bijdragen, dus stelden ze hun diensten voor het goede doel beschikbaar. Iedereen die vandaag Van Top tot Teen bezocht, betaalde voor een behandeling 10 euro. Dat geld komt volledig ten goede van Team 188. Freek en zijn teamgenoot Johan Gorter hielpen zelf ook mee aan het welslagen van de dag. Samen ontvingen ze de klanten en verzorgden ze koffie of thee.

Moe maar voldaan

Anja was op het einde van de dag ‘moe maar voldaan’; “We hebben zo veel mooie momenten mogen beleven. Zo hebben twee oude schoolvriendinnen van me elkaar opgezocht om mij hier te verrassen, zo bijzonder.” Er rolde opnieuw een traantje toen ze het vertelde.

Freek kan beamen dat het een bijzondere dag was; “Vanmorgen kwam wethouder Yvonne Kammeijer ons doel ondersteunen en ontving hier een fijne massage. Dat is toch een win-win situatie?” Uiteindelijk leverde de dag €1004,20 op. Team 188 is er erg blij mee.

Meer acties van team 188 Maak een vuist tegen kanker vindt u op hun Facebook pagina.

Foto: Mireille Hoetelmans