Vier branden op één avond in Gageldonk

BERGEN OP ZOOM – Op één avond vier branden in wijk Gageldonk is wel erg veel van het goede. Toch was dit dinsdagavond het geval. Wat er aan de hand is, maken hulpdiensten vooralsnog niet duidelijk.

Tussen ongeveer half negen en tien uur zijn in Gageldonk dinsdagavond op vier locaties branden uitgebroken. het begon met een buitenbrand aan de Ratelaarstraat, die werd vervolgd met een andere buitenbrand aan de Grote Hazelaar om iets na negenen. Het was, opnieuw buiten, rond tien uur raak aan de Hertshoornstraat en kort daarop gaven 112-meldingen een brand in een gebouw aan de Hertshoornstraat aan.

Op kanalen als de Twitteraccounts van Brandweer Midden- en West-Brabant of Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en de website van de politie werd 's avonds niet over de branden gesproken. Hulpdiensten waren ook niet bereikbaar voor een reactie.

Onrust

Op social media heerst wel de nodige onrust over de branden. Met name buurtbewoners maken zich zorgen en vrezen voor meer branden. Ongeveer een week eerder was in de Plataanstraat ook al twee keer sprake van een brand. Daarvan wordt door velen vermoed dat deze zijn aangestoken.

Foto's: Monique Pals