Viering 60-jarig jubileum Samarbete extra feestelijk: lintje voor Emmy Gulickx

HALSTEREN – Het was druk bij Samarbete, het Halsterse pand waar tegenwoordig Scouting Jeanne d'Arc Halsteren is gevestigd. De locatie bestaat 60 jaar en dat werd gevierd. Maar het bleef niet bij alleen die feestelijkheden. Burgemeester Petter had tevens een Koninklijke onderscheiding bij zich.

Natuurlijk werden de aanwezigen eerst welkom geheten door scouting-voorzitter André Romijn. Die was blij dat de genodigden en geïnteresseerden zo massaal naar Samarbete waren gekomen. De bestuurder meldde trots te zijn op het feit dat 'zijn' club mag bijdragen aan het in ere houden van deze locatie. Met man en macht is er gewerkt aan het herstel ervan en een behoorlijk aantal vrijwilligers staat ook garant voor het onderhoud. Het is onderdeel, meldde Romijn, van de maatschappelijke functie van deze scouting organisatie. Die heeft midden in de samenleving staan hoog in het vaandel.

Bijzonder verhaal

Het woord was vervolgens aan burgemeester Frank Petter. Met natuurlijk felicitaties en complimenten, voor de mooie locatie en de groeiende, bloeiende vereniging. Hij vertelde tevens kort iets over het ontstaan van Samarbete, dat kort na de Watersnoodramp is gebouwd met geld dat was geschonken door Friesland en Zweden. Doelstelling: kinderen uit het getroffen gebied een mooie vakantie bieden, zodat ze even de ellende konden vergeten. Petter gaf aan blij te zijn dat het pand en perceel nog steeds worden gebruikt voor de jeugd. Hij liet zich zelfs ontvallen als 'klein manneke' ook nog padvinder te zijn geweest.

Oprecht verbaasd

Na een flinke yell van de scoutingleden en het hijsen van de vlag was er nóg een belangrijk ceremonieel moment. De burgervader vroeg vrijwilligster Emmy Gulickx bij hem te komen. Die was oprecht verbaasd toen bleek dat hij haar tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemde. Vanwege haar rol als vrijwilliger bij Scouting Jeanne d'Arc Halsteren, eerst als leiding, vervolgens bestuurslid en tot op heden als algemeen kaderlid en lid beheerscommissie. Maar ook omdat ze trouw en gewaardeerd vrijwilliger is bij Oranjecomité Halsteren. Er viel haar een oorverdovend applaus ten deel, het kan zelfs tussen de bomen galmen…

Meer foto's zien van de ochtend? Klik hier!