Vierschaar opent pop-up store voor kaartverkoop ‘Shakespeare Verliefd’

BERGEN OP ZOOM – Van 7 tot en met 16 juli brengt De Vierschaar een nieuw spektakelstuk in Het Markiezenhof, 'Shakespeare Verliefd' geheten. De kaartverkoop krijgt op een bijzondere manier vorm, met een pop-up store in de binnenstad, die zaterdag 3 juni wordt geopend.

Zaterdag om 10.00 uur is het zo ver. In de voormalige winkel van Koster Muziek in de Fortuinstraat. De familie Koster heeft speciaal hiervoor een deel van hun winkel belangeloos ter beschikking gesteld. Wethouder Arjan van de Weegen en Vierschaar voorzitter Marco Duijvelaar openen daar dan de pop-up store. Hier kunnen vanaf dat momenet tickets voor de voorstelling worden gekocht.

De Pop-up Store is geopend op de zaterdagen 3, 10, 17 en 24 juni, van 10.00 tot 16.00 uur, en op koopzondag 25 juni (tevens Maria Ommegang) van 13.00 tot 16.00 uur. Tickets kosten €17,50 en zijn eveneens online te bestellen via de website van de Vierschaar.

Het verhaal
Shakespeare heeft geen inspiratie meer, maar dat duurt niet lang….
Hij wordt op de huid gezeten door Henslowe, de eigenaar van theater The Rose.
Henslowe wil dat Shakespeare een komedie schrijft, het liefst met een hond, omdat Koningin Elizabeth I daar zo om moet lachen. Shakespeare schrijft de komedie, Romeo en Ethel, de piratendochter. Een zekere Thomas Kent meldt zich voor de audities, hij is een jonge talentvolle acteur. Shakespeare wordt geraakt door zijn spel, hij biedt Kent de rol aan van Romeo.
Kent blijkt geen man te zijn, maar een jonge vrouw, genaamd Viola de Lesseps. Viola is de dochter van een rijke ondernemer, die door haar vader gedwongen wordt met Lord Wessex te trouwen. Deze Lord is weliswaar van adel, maar ook berooid. Hij wil Viola meenemen naar zijn plantages in Virginia (VS).
Viola is gepassioneerd door toneel en het werk van Shakespeare. Haar hart ligt bij toneelspelen, maar in de tijd van Elisabeth 1 was het voor vrouwen verboden om te acteren.
Als Shakespeare erachter komt dat Thomas Kent in werkelijkheid Viola is, wordt hij verliefd. Viola en Shakespeare raken verstrikt in een verboden liefde. Shakespeare raakt geïnspireerd en schrijft op basis hiervan een nieuw verhaal: Romeo en Julia.

Afbeelding: website Vierschaar