Virtuele Run brengt ruim drieduizend euro op

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN – De AETV-Run Paris edition van Roparunteam 52 Altijd Eentje Te Veel heeft € 3.014,50 opgebracht. In totaal deden 252 mensen met de virtuele run mee. De opbrengst van de AETV-Run gaat naar de Roparun.

Bij een virtuele run lopen of fietsen de deelnemers op een plaats en tijdstip die zij zelf kiezen, tenminste vijf kilometer. Bij de Paris edition was de voorwaarde dat deze afstand in de maand juni afgelegd moest worden. Als ze zich inschrijven en bewijs van hun AETV-Run sturen, krijgen de deelnemers een medaille thuisgestuurd. Naast hardlopen en fietsen werd er ook gewandeld, paardgereden en gevaren.

Opbrengst

De 252 deelnemers betaalden voor het inschrijven en het toesturen van de medaille tien euro. Daarnaast was er een mogelijkheid om extra te doneren. Deze extra donatiemogelijkheid bracht bijna vijfhonderd euro op.

Medaille

De AETV-Run Paris edition is de eerste in een serie van drie virtuele runs. Volgend jaar staat de Rotterdam edition van de AETV-Run op het programma en in 2021 de Hamburg edition. De drie medailles hebben elk een eigen uiterlijk, maar passen in en bij elkaar. Nu het totaal aantal deelnemers bekend is, worden de medailles besteld. De verwachting is dat de deelnemers half juli hun medaille in de brievenbus hebben.

Bijdrage aan de Roparun

De opbrengst van Roparunteam Altijd Eentje Te Veel in het seizoen 2018-2019 is 13.500 euro. In totaal bracht de Roparun 2019 ruim 5,6 miljoen op. In de 28 edities van de Roparun liep het totaalbedrag op tot ruim 90 miljoen euro!

Afbeelding: Altijd ééntje te veel