Visj stopt! En dan?

Aan de Bergse Kaai kon een jaar lang genoten worden van het beste dat de zee ons te bieden heeft. Daar komt binnenkort een einde aan. Een kleine blik op wat er komen gaat.

Het is een pand met een unieke historie. Ooit pakhuis voor schepen, later transportkarren en vrachtwagens. Lang het domein van bouwclubs en vervolgens een kinderspeelplaats. De Sloffetocht organisatie (ook al weer jaren geschiedenis) had er haar eerste Vastenavondactiviteit met Supermarkt van E. Een jaar geleden werd het een pop-up visrestaurant en vestigden er zich diverse organisaties, waaronder het Starterscentrum. Uw KijkopBergenopZoom.nl team maakte er voor het eerst wereldkundig dat dit platform er aan kwam. Al met al een locatie vol historie en dynamiek, waar vast nog véél meer over te vertellen is. Wij lichten een tip van de sluier op over de toekomst.

Visj gaat stoppen, dat kondigden ze zelf al een jaar geleden aan. Op hun website staat zelfs nog oktober 2015 maar dat gaat het veelgeprezen visrestaurant niet halen. Op 27 september is het gebeurd, dan wordt hier weer een hoofdstuk afgesloten. Voor visliefhebbers een treurig moment wellicht maar er is ook goed nieuws. De mensen achter dit initiatief hebben mooie en wederom culinaire plannen voor deze indrukwekkende hal. Wanneer exact is nog niet duidelijk maar over enige tijd kan hier opnieuw heerlijk gegeten worden van… vlees! Het is dus gelukt om de restaurantfunctie van deze locatie te behouden. Wat voor kaart het wordt en welke uitstraling de historische plek gaat krijgen houden de initiatiefnemers nog even voor zich maar dat hier ook in de nabije toekomst weer genoten kan worden is wel duidelijk.  

Tekst en foto: Hans-Jorg van Broekhoven