Vlaggen bij het koninklijk bezoek

BERGEN OP ZOOM – De gemeente vraagt aan de inwoners en bedrijven om op 16 februari massaal de vlag te hijsen. Met name langs de route die het koninklijk paar aflegt hoopt men op veel rood-wit-blauw.

Natuurlijk wordt het bezoek van Hunne Koninklijke Hoogheden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima als een feestelijke aangelegenheid beschouwd. Om dat kracht bij te zetten hoopt de gemeente dat er heel veel officiële Nederlandse vlaggen wapperen die dag, overigens wel zonder wimpel. De oranje wimpel wordt alleen gebruikt op bijzondere gelegenheden zoals Koningsdag en de verjaardagen van enkele leden van het Koninklijk Huis.

De komst is onderdeel van een streekbezoek door het Koningspaar aan West-Brabant. Zij zijn van ongeveer 11.30 tot 13.00 uur in Bergen op Zoom. In een persbericht doet de gemeente de volgende oproep:

"We willen het Koningspaar hartelijk welkom heten en om die reden vragen wij om op 16 februari  massaal de Nederlandse vlag zonder wimpel uit te steken. Dit vragen wij in het bijzonder aan de bewoners en bedrijven langs de route(s) die de het Koningspaar aflegt. Het gaat daarbij om de volgende straten: Antwerpsestraatweg, Auvergnestraat, Glymesstraat, Boutershemstraat, Van Konijnenburgweg, Antwerpsestraat, (Korte) Bosstraat, Hoogstraat, Grote Markt, Zuivelstraat, Fortuinstraat, Lievevrouwestraat, Steenbergsestraat en Burgemeester Stulemeijerlaan."