Vlaszak en parkeergarage gaan nu snel op de schop

BERGEN OP ZOOM – De toestemming is gegeven  nu, dus projectontwikkelaar Gebri kan aan de slag met het verbouwen en opwaarderen van de Vlaszak en de eronder gesitueerde parkeergarage. Volgens wethouder Patrick van der Velden wordt het een flinke verbetering voor de binnenstad.

Het pand waar ooit Albert Heijn zat verdwijnt. Hier komt een soort plein met daaromheen kleine woningen annex studio’s voor maximaal tweepersoonshuishoudens. De woonbuurt krijgt daarmee een serieuze opwaardering, stelt het college van B en W.

Meer en betere verbinding met de binnenstad

Ook de parkeergarage gaat op de schop. De binnenkomst voor auto's is nu niet bepaald representatief en geeft al zeker geen idee van het fraaie stadscentrum dat aan de andere zijde ligt. Dat moet veranderen. ‘Uitnodigend’ en ‘aantrekkelijk’ zijn de kernwoorden voor wat er moet komen als ingang. Daarnaast verplaatst de huidige verbinding met de stad -die het nu eigenlijk amper is- naar voren, richting de Potterstraat. De garage te voet verlaten of betreden is daarmee straks veel meer direct verbonden met het centrum. Zeker omdat er in de Roskamstraat, vlak bij de Bosstraat, een tweede voetgangersuitgang versus entree is gepland.

In de Potterstraat komt tevens een nieuw kantoor voor Parkeerbeheer, dat dus voortaan in het centrum te vinden is. Tegenover die verbinding van de parkeergarage met het centrum moet het eveneens aantrekkelijk wandelen en binnenkomen worden. De Penstraat wordt daarom eveneens aangepakt, met opgeknapte gevels (daarvoor stelt de gemeente zelfs subsidie beschikbaar) en meer groen.