Vluchtelingen wachten nog steeds op vertrek, koeken van Bakker Groffen

BERGEN OP ZOOM – De in Sportcomplex Boulevard ondergebrachte vluchtelingen hebben geen idee waar ze aan toe zijn. In eerste instantie zouden ze dinsdag al naar een volgende locatie gaan maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers stelde dit uit tot woensdagochtend. Inmiddels is ook dat dagdeel verstreken en nog altijd is niet duidelijk wat er met hen gaat gebeuren. De gemeente is niet blij met de gebrekkige communicatie van het COA.

De onzekerheid is groot, zowel bij de gastverblijvers als bij de medewerkers van de gemeente. Niemand weet wanneer er bussen komen en waar die deze mensen naar toe gaan brengen. Namens de gemeente heeft coördinator Peter Bogers al laten weten bepaald niet blij te zijn met de gang van zaken. Omdat er toch gegeten moet worden is er maar weer een lunch besteld in alle haast en zo zijn er wel meer organisatorische problemen.

Iedereen probeert er desondanks het beste van te maken. De vluchtelingen helpen mee met het opruimen van het terrein rondom het gebouw, doen nog maar een potje voetbal en wachten verder rustig af wat er komen gaat. Bakker Groffen kwam zelfs, om de narigheid wat te verlichten, koeken brengen die de gastverblijvers alle goeds wensen, in het Engels en Arabisch. Romano Groffen vertelt over die geste: "Ere wie ere toekomt. Het idee en de tekst kwamen vanuit de gemeente. Wij hebben vervolgens onze best gedaan om ze er zo snel mogelijk te leveren."

Tekst: Hans-Jorg van Broekhoven

Foto's: Rene Adriaansen

Foto koeken: gemeente Bergen op Zoom (Nausikaä van den Merkenhof, voorlichting)

Klik hier voor een YouTube filmpje met foto's gemaakt door Rene Adriaansen.