Vluchtende drugsverdachte rent spoor over en springt water in

BERGEN OP ZOOM – Agenten zagen dinsdagmiddag een auto rijden die blijkbaar opviel. De chauffeur merkte al snel op dat de poltie hem in de gaten had gekregen. Toen hij aan zag komen dat zijn Volkswagen gecontroleerd ging worden gaf ie vol gas om zijn achtervolgers kwijt te rijden. Dat liep niet bepaald goed voor 'm af.

Op de Laan van Borgvliet knalde de auto tegen een lantaarnpaal. De bestuurder wilde écht niet gepakt worden en besloot het vervolgens op een lopen te zetten. Via de Hofjes vluchtte hij over het spoor richting de Markiezaatsweg maar merkte dat hij zo de agenten niet kwijt ging raken.

De man moet behoorlijk wanhopig geweest zijn. Hij besloot in het  water te springen en naar het eilandje in het midden ervan te zwemmen. Dat had natuurlijk geen enkele zin, al snel was het stukje grond dicht gezet waardoor de verdachte geen kant meer op kon.

Dozen met hennepplanten

Met een bootje zijn een politiehond en gemeentelijke handhavers over gaan steken en dat deed de 25-jarige besluiten terug te zwemmen en zich aan de agenten over te geven. Bij onderzoek in zijn auto werden de nodige dozen met hennepplanten gevonden. De verdachte is ingesloten en de recherche zal het verdere onderzoek naar hem doen.

Bron en foto's: Politieteam Bergen op Zoom (Facebook)