Voedselbank-actie: Doe een boodschap voor een ander

BERGEN OP ZOOM / ZUIDWEST-BRABANT (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Voedselbank Goed Ontmoet begint binnenkort met haar jaarlijkse actie 'Doe een boodschap voor een ander', waarbij mensen wordt gevraagd een extra product in de winkelwagen te leggen voor de voedselbank. In de week voor kerst staat alles in de teken van deze Supermarktactie. De actie duurt van 13 tot en met 24 december.

Dit is de oproep van Goed Ontmoet:

Kerstmis is een feest van lichtjes in de kerstboom, lekker eten en gezelligheid met familie of vrienden. Wij gunnen iedereen een ontspannen kerstfeest zonder zorgen, ook wanneer er financiële problemen zijn.
 
Voedselbank Goed Ontmoet richt zich voornamelijk op gezinnen in de regio die tijdelijk geholpen worden met een voedselpakket. Deze gezinnen hebben het niet best en daarom vindt men bij Goed Ontmoet, dat deze gezinnen rond de kerstdagen iets extra's in de vorm van een kerstpakket verdienen. Naast de dagelijkse producten zoals thee, limonade, pasta, soep,broodbeleg en dergelijke wordt geprobeerd het pakket met wat luxere artikelen aan te vullen. Dingen waarvan je het echte kerstgevoel krijgt.
 
Er worden flyers uitgereikt aan het winkelend publiek om uit te leggen welke houdbare producten wij zoeken maar mensen kunnen zelf ook iets bedenken. Er doen 39 supermarkten uit alle gemeenten uit de regio Zuidwest Brabant (Halderberge, Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht) en Tholen mee met deze actie.
 
"Samen met U proberen wij iets bijzonders van het kerstpakket te maken om hiermee onze betrokkenheid en medeleven te tonen met mensen uit ons midden die het duidelijk minder hebben dan wij", aldus voorzitter Corry Damen. Alvast bedankt voor het meedoen met deze Kerstactie. Ieder jaar worden wij blij verrast door de liefdevolle giften die wij mogen ontvangen en de lachende gezichten van onze cliënten bevestigen dat het weer is geslaagd. Dus in december kunt u vrijwilligers van voedselbank Goed Ontmoet tegenkomen in uw supermarkt. We hopen dat onze kerstactie dit jaar wederom een groot succes wordt.
 
Voor de Voedselbank is deze actie heel erg belangrijk. Het aantal klanten van de Voedselbank groeit en het aanbod slinkt. Het wordt voor de Voedselbank steeds lastiger om producten in te zamelen via de kanalen met wie wij al lang verbonden zijn. Maatschappelijke aandacht voor voedselverspilling geeft minder overschotten en eigen initiatieven om producten die tegen de code aanzitten goedkoop aan te bieden zorgen voor een vermindering van het aanbod. Daarom is de steun van het grote publiek onontbeerlijk.
 
Mochten er lezers zijn die ons willen steunen dan kan dat door een bedrag eenmalig of structureel over te maken op bankrekening NL78RABO0140241833 t.n.v. Stichting Goed Ontmoet. (www.goedontmoet.com)

Image by Johan Bolhuis from Pixabay