Vol programma tijdens belevingsfestival Open 2018

BERGEN OP ZOOM – Wat begon als een aangeklede opening van Blokstallen 3, het onderkomen van het Facilitair Bedrijf, is uitgegroeid tot een terugkerend festival dat voor de derde keer is georganiseerd en alleen maar groeit. Donderdagmiddag werd het bomvolle programma gepresenteerd.

De organisatie van Open 2018 ligt grotendeels in handen van Zinc. Events & Leasure, een onderdeel van het Zoomvliet College dat leerlingen praktijkgericht voorbereid op het organiseren van onder meer evenementen en werken in de vrijetijdssector. Van de andere betrokken kregen studentdirecteur Mathijs Mertens en zijn team veel complimenten voor hoe dat is opgepakt. Het belooft een heel mooi weekend te worden, vertelde managing director van Stichting Facilitair Bedrijf Gertjan Huismans.

Overvol programma

Het CKB, Gebouw-T, een aantal van de ruim 80 verenigingen die zijn aangesloten bij het Facilitair Bedrijf en kunstgroep SynapsZ gaan op 10 en 11 maart laten zien wat ze in huis en te bieden hebben. Grotendeels binnen maar er is ook op en bij het Wilhelminaveld het een en ander te doen. Naast het nodige voor kids, waaronder springkussens, gaat het Schuttersgilde St. Sebastiaan hier demo’s verzorgen. In de Blokstallen vertoont SynapsZ een aantal films en er zijn op zaterdag optredens van een aantal koren, van pop tot meezinger.

’s Zondags kun je hier de Diga Doo Jazzband bewonderen, geeft dansschool Marqeez een show en zijn er moderne dansen van Wilde Mossels te zien. Tevens treden het CQ Koor en het HKZ jeugdorkest op. Huismans: “We zoeken heel erg de de verbinding met jongeren. Daarom is als thema van deze editie voor ‘The Next Generation’ gekozen.” Er staan tevens een aantal stands waar clubs en verenigingen zich presenteren.

Gebouw-T

Het poppodium gooit op zondag 11 maart de deuren open en zoekt eveneens de jeugd op. Hier dus veel jonge, nieuwe bandjes en Beat Sessions en DJ-workshops. Er zijn tevens rondleidingen, bijvoorbeeld langs de oefenruimtes en de professionele geluidsstudio. Je kunt meespelen tijdens een T-Sessie en er lopen mensen rond die je alles kunnen vertellen over vrijwilligerswerk bij Gebouw-T. Het Zoomvliet college houdt meteen een open dag.

Centrum voor de Kunsten

Het CKB is beide dagen te bezoeken. Er zijn onder meer workshops muziek, dans, theater en ‘beeldend’. Je kunt je daar via de website al vooraf voor opgeven eventueel. Wil je graag meedoen dan is dat slim want vol is vol. Denk aan workshops als Ikebana (Japanse kunst van bloemstukken maken), improvisatietheater, je eigen snaarinstrument maken, green screen films maken, stoeldans voor minder validen en nog veel meer. Het complete overzicht vind je hier. Er spelen op zondag ook twee CKB Popbands in Gebouw-T. Al met al een supervol weekend met voor iedereen wel iets interessants. Zet het in je agenda!