Volle bak in Gebouw-T voor guitar hero Joe Bonamassa

BERGEN OP ZOOM – In een afgeladen poppodium is zondagavond de Sena European Guitar Award overhandigd aan de Amerikaan Joe Bonamassa. Het was voor de tweede keer dat dit internationale event in Gebouw-T plaatsvond en het leverde een avond met veel tevreden gezichten op.

Voorafgaand aan de uitreiking was het podium voor onder meer Danny Vera, Anneke van Giersbergen en Jan Akkerman. Zij werden begeleid door een speciaal voor de avond samengestelde band, die later op de avond tevens de awardwinnaar bijstond.

Het publiek genoot zichtbaar ook van het voorprogramma maar het gejuich werd natuurlijk pas écht luid toen Joe Bonamassa werd aangekondigd. Hij werd met wat beeldmateriaal nader voorgesteld aan het publiek, dat in een notendop kennis nam van hoe de jonge Joe een muzikant van wereldnaam werd. Zelf bleef de man waar het allemaal om ging er bescheiden onder. Hem gaat het duidelijk echt om de muziek.

Donatie

De Sena European Guitar Award winnaar krijgt normaal gesproken een guitaar aangeboden. Bonamassa had echter aangegeven dat hij voorzien is en geen nieuw instrument hoefde. Daarom had de organisatie iets anders voor hem. De gitarist heeft in Amerika een stichting opgericht die kansarme jongeren muziekles biedt. Hij kreeg er een bedrag van 2000 euro voor overhandigd en was daar zichtbaar blij mee.

Eerbetoon

Daarna was het toch echt tijd voor muziek. Zijn muziek! Of eigenlijk ook weer niet, de set die hij strak wegzette met de huisband van de avond was een eerbetoon aan wat hij benoemde als 'drie van de grootste bluesmuzikanten die ooit geleefd hebben': Albert King, B.B. King en Freddie King. Bonamassa liet 'even' zien waarom die award zeer verdiend is. Hij genoot er zelf zichtbaar van en dat gold ook voor de band.Het publiek kreeg waar het voor gekomen was en liet merken dat te waarderen. Een geslaagde avond dus, in een Bergs poppodium dat zondagavond het middelpunt was van de betere blues en rockmuziek.