Ook basisscholen in Bergen op Zoom en Halsteren streden in de spannende BankBattle

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN – Woensdag 17 mei jl. zijn de groepen acht van 1500 Nederlandse basisscholen de strijd met elkaar aangegaan. Onder hen ook de groepen van basisscholen uit Bergen op Zoom en Halsteren. De scholieren streden met hun parate kennis en computervaardigheden in de zogeheten BankBattle.

Deze online kennisquiz wordt door Rabobank aangeboden om de leerlingen uit te dagen op het gebied van samenwerken, informatie onderzoek en het opdoen van nieuwe kennis. Op alle deelnemende scholen was Rabobank aanwezig om de leerlingen succes te wensen en om het startschot voor de Battle te geven.

Tijdens de BankBattle dienen praktijkopdrachten te worden uitgevoerd en moeten vragen worden beantwoord. Deze hebben betrekking op onder meer schoolvakken, muziek, computers en techniek, maar ook op radio, televisie en internet. Voor de deelnemende scholieren was het tevens een race tegen de klok, want binnen een tijdsbestek van anderhalf uur diende een geheime kluiscode te worden gevonden die toegang gaf tot de eindopdracht. Het succesvol afronden van deze BankBattle vereiste tactiek, de juiste strategie en bovenal klassikaal samenspel.

Bekendmaking prijswinnaars

Woensdagochtend 24 mei aanstaande worden de winnaars van de BankBattle bekend gemaakt. Richard van Diest, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Zuidwest-Brabant brengt dan een bezoek aan de winnende scholen om de leerlingen persoonlijk te feliciteren en hen de gewonnen prijs te overhandigen.

Wie benieuwd is wie de uiteindelijke winnaars zijn kan vanaf 24 mei op www.bankbattle.nl de uitslagen bekijken.