Volop erfgoedontwikkelingen en nieuwbouw op de planning

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Arjan van der Weegen is zichtbaar trots als hij aankondigt dat er het nodige staat te gebeuren in de gemeente, waar het herstel van erfgoed en de ontwikkeling van nieuwe initiatieven betreft. Maar liefst vijf projecten moeten Bergen op Zoom en omstreken weer een stukje mooier maken.

Op 17 maart vond in De Maagd het binnenstadssymposium plaats naar aanleiding van de BNG Erfgoedprijs. Bergen op Zoom won die in 2014 en laat opnieuw zien waarom. Op korte termijn worden meerdere erfgoedlocaties hersteld in oude glorie, al dan niet met nieuwe bestemmingen.

Het voormalige hoofdgebouw van het ABG staat al jaren leeg. Hier gaan zes woningen (appartementen) in worden gerealiseerd. Ook aan de Prins Bernardlaan, Korenbeursstraat, de Kladde 21 te Lepelstaat en de Koevoetstraat wordt gerestaureerd en krijgen panden een nieuwe bestemming. In de laatstgenoemde straat worden voormalige kantoren, waar vooral uitzendbureaus gevestigd waren, omgebouwd tot woningen.

Nieuwbouw

De wethouder had tevens nieuws over het lege perceel De Statie, naast de spoorwegovergang aan de Bredasestraat en Wouwsestraatweg. Hier verrijzen 56 appartementen, waarvan een deel bestemd is voor autistische jongeren.